INFO/Om oss

Hej!

Bakom kameran och den aktivt drivande personen i studion hittar ni mig, Cecilia Svensson, men jag driver Studio Lullaby ihop med min sambo Tony Erdenstam. Vi har fyra barn ihop och de heter Jonathan 13 år, Wilma 12 år, Filippa 10 år och lilla Hilda 6 år. Vi bor i Älta (Nacka), där också vår studio finns. Tony har bott i Nacka hela sitt liv men jag är ursprungligen från Smålands mörka skogar och jag har fortfarande sina rrrullande ”R” kvar.

I mig har det alltid runnit en kreativ ådra. På gymnasiet gick jag medieprogrammet i Växjö som la grunden för mycket kommande i mitt liv. Det var också där jag först började fotografera, på den tiden analogt och stod en hel del i mörkerrummet, men idag fotograferar jag digitalt. Jag har även två barnböcker utgivna där jag både skrivit och illustrerat, Jag känner en ängel och Wilda Wilma pruttar. Samt skapat de topp-listade iOS-apparna Wilda pruttar och Pooki-Booki (senaste ett samarbete med Isa Norman Sällström på Isa Form)Jag har också vunnit priser för mina fotografier i en större fototävling här i Sverige. Några av mina bilder har också valts ut att hänga på fotoutställning här i Stockholm. Och just nu är några av mina bilder bland annat aktuella i den publicerade boken “Babyprops” och som getts ut i Norge av systrarna Monica och May-Lill Norseth. Jag har också blivit inbjuden att sälja utvald fotokonst hos Spart och min sida där hittar ni HÄR.

När vårt fjärde barn kom till världen växte mitt intresse för fotografering. I dag andas jag verkligen foton. Jag älskar att skapa minnen i form av bilder men jag älskar även att redigera och göra den redan fantastiska bilden ännu mer fantastisk… man kan säga att jag lägger på lite extra magi! Så bilden blir inte helt och hållet till direkt i kameran, utan det är en process till att nå den färdiga visionen och känslan. Jag lägger ner tid och kärlek på alla bilder, både före och efter sessionen! Och jag jobbar mycket med känsla, att skapa bilder som berör. Mycket kreativitet och planering sker också för att skapa det där lilla extra och jag är extremt petig i mitt arbete.

Fokus i studion ligger på bebisporträtt där bebisarna är mellan 6 månader till 12 månader (som gärna kan sitta utan stöd vid tid för sin session)

Då jag är mamma till fyra barn, alla med olika personligheter, så är jag van vid det mesta. Jag har även jobbat som lärarassistent på lågstadieskola samt med förskolebarn och jag har alltid haft lätt att ha bra kontakt med barn. Kanske är det för att jag har mitt egna barnasinne kvar? Utöver allt roligt med barn så har jag även stor erfarenhet av den tuffa delen av livet. Ett av våra barn är svårt sjukt i två kroniska tillstånd. Så jag har stor empati och förståelse för när livet inte alltid är så enkelt. Tveka aldrig att höra av dig till mig när en speciell situation råder. Många påpekar och reagerar på de starka känslorna man ofta får av att titta på mina bilder, och jag tror helt klart att mina egna erfarenheter av att vara mamma till ett barn som gått och går igenom så mycket bidrar till att jag ser saker på ett annat vis och kan på grund av dessa erfarenheter skapa och fånga känslor på ett annat vis. Och jag tror det är därför mina bilder blivit så uppmärksammade och sticker ut.

Inför er session så pratar vi ihop oss om färger, rekvisita och eventuella önskemål. Det är dock viktigt att förstå att jag arbetar i mina egna miljöer jag skapat och jag har en stark och personlig stil och det är just den jag tror ni kontaktar mig för och vill återskapa med er bebis. När du är hos mig/oss så kan du räkna med att träffa en fokuserad, social och bubblig fotograf som älskar att fotografera som är noggrann att ni förstår varje steg i denna spännande process.  Jag kommer göra allt för att ni ska få en rolig, avslappnad och underbar session för er bebis. Fotosessionen du bokar idag kommer resultera i bilder du kan njuta av för resten av livet! Även nästkommande generation kommer ha glädje av och vårda dessa minnen. Det slår verkligen alla häftiga prylar i världen!

Hoppas jag får träffa er i vår söta lilla studio och tänk på att vara ute i god tid mer er förfrågan/bokning. Sessioner sker helgfria vardagar. Välkommen till mig och vårt Studio Lullaby!

Cecilia Svensson