Workshop Skottland

Hej.

I november så följde jag med Hélena Parmér på en av hennes unika utomlands-workshops som hon skapar via Wish it Dream it Do it som gästfotograf. Detta var för mig en enorm och ärad upplevelse. Jag var där för att inspirera om hur man kan vara kreativ, drivande och utveckla sig enormt även i de svåraste av tider när både tid och sömn tryter. På plats berättade jag bland annat om mitt sjuka barn och hur jag fick stänga ner min studio i vårt lokala centrum fast jag hade stor efterfrågan. Men dotterns kamp var just då väldigt svår och det tillkom stora saker vi aldrig kunnat förutse. Hur jag då när jag var tvungen att pausa utmanade mig själv i att skapa kreativ vardagsfotografi med en gnutta magi i. Skapa i hemmet med det jag hade framför mig där och då, även om det var usla förhållanden i miljö och ljus. För att öva mitt seende och sedan jobba/lära mig olika tekniker i ACR och PS för att få bilden levande och unik. Och hur jag nu idag kan applicera denna utveckling när jag har mina kunder på besök. Jag kan verkligen prata hur mycket som helst om detta och verkligen djupdyka i detta ämne med vardagsfotografi. Det jag inte visste då när jag gav mig själv denna utmaning, för att inte försvinna helt när det gällde fotograferandet, var att jag skulle genomgå en massiv personlig utveckling. Även vinna priser för mina foton och vissa bilder fick enorm uppskattning och respons från flera håll! Hur mitt inre seende skulle utvecklas till att se magiska ting i nästan allt fastän det för ögat inte visade någon magi alls utan helt tvärtom. Åh, det finns så mycket jag vill beröra när jag väl börjar skriva/prata om detta men det får bli en fördjupning på något sätt en annan gång!

Väl på plats i Skottland så blev det verkligen mycket känslor som kom fram. Jag är ofta väldigt sansad när jag pratar om min dotter, om hennes/min/vår kamp, men där blev det starkt. Något jag inte var beredd på, kanske var det för att jag hade världens varmaste och finaste deltagar-grupp runt mig? Detta är i efterhand ett starkt och fint minne. Jag minns handen på min rygg. Utöver detta så visade jag även upp mina kreativa bilder och pratade om hur jag gör, och visade även lite lättare saker man kan börja med ute på plats med modellerna om man vill börja testa montage. I efterhand fick även deltagarna en mapp där de kan gå tillbaka till det vi pratade om i Skottland, lite tips och trix, inspiration och bilder att leka vidare med när det gäller montage/levitation samt ett flertal av mina egengjorda texturer (jag älskar att använda texturer i mina kreativa foton).  Och väl ute på våra foto-locations så fanns jag till hands som lite stöd och vägledning gällande miljö, ljus och modeller. På kvällarna hade vi avslappnade middagar ihop och där kunde jag även svara och hjälpa till lite, önskar dock vi hade varit där längre så vi kunde djupdyka i kloning och lagermasker 😉 Det var verkligen så roligt att få berätta lite mer om mina erfarenheter och hur jag jobbar kring foton! Tack för att ni var där, lyssnade och frågade!

När jag och Hélena träffades för första gången i verkligheten, efter att ha kontakt via sociala medier bra lång tid, märkte vi snabbt att vi var en match made in heaven. Vi klaffade i varenda söm. Hon är en så galet drivande och kreativ person och utöver att skapa dessa helt fantastiska workshops så är hon bland annat bröllopsfotograf och syr dessutom magiskt fina bröllopsklänningar. Märket heter SensibleM och det är Hélenas klänningar ni kommer se på modellerna i detta inlägg. Och här är hon, en av de mest sprudlande personer jag träffat i mitt liv!
Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-2Med på resan var självklart också Sandra Jensen som alltid är med på Hélenas worskops. Hon är världens bästa fixare men även så trygg och underbar person att ha sällskap av. Extremt talangfull fotograf som fotar bröllop och budoir! In och kika! Hon är som mig, en väldig djurvän, så det blev även en hel del prat om våra mer håriga vänner i världen.

Och även dessa raringar var med oss:
MUA/Hårstylist på resan var världens härligaste Elvira Berglund
Modeller var Anne @cathistle_ – Philip Zig – Elvira Berglund – Pontus @pontusrosvall (vill tillägga att Pontus är enbart 17 år och är SÅ GRYM!) 
Min bil-buddy var bästa Jonas Strandell, vi satt många timmar i bilen ihop 🙂 Han är Hélenas bror och pappa till Pontus och jag fångade denna fina bild av honom efter jag tog en liknande av hans son (den bilden hittas längre ner i inlägget). Tack Jonas för roligt sällskap och prat även om jag ibland drev dig till vansinne när vi körde vid branta stup haha!

Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-3

När vi landat i Skottland så hämtade vi våra hyrbilar och äventyret började! Vi började med att åka mot vår utstakade destination vilket tog ett par timmar. Men vad gör det när vi åkte på vägar som runtom visade helt magisk miljö! Vi åkte inte direkt till hotellet (som låg i Dalmally) utan vi åkte till Glencoe för att scouta locations. Vilken plats. Naturen. Mystiken. Wow! Efter det åkte vi mörker och regn mot hotellet för att checka in, landa lite och planera vidare.

Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-1Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-4Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-5Nästkommande dag fortsatte vår scouting för att titta närmre på de miljöer Hélena tittat ut. Det fixades även med lite gott och bubbel till deltagarnas rum, detta var nämligen också dagen då deltagarna skulle komma senare på em/kväll för att checka in och landa för kommande äventyr. Denna dag fick vi en underbar liten glimt av gyllene sol, underbar lunch på ett litet hak i en liten by och note to myself… inga Converse i Skottlands blöta slätter!

Mina vänner. Sätt er bekvämt. Ta en kopp kaffe eller en god kopp med te, nu kommer en bildbomb från Skottland!

Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-6Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-7Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-9Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-10Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-11Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-12Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-13Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-14Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-17Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-18Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-19Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-20Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-21

FOTODAG 1 – Saint Conan’s Kirk och Kilchurn Castle
En dag som bestod av en extremt vacker gammal kyrkmiljö med fönster och detaljer som är svåra att ta in. Det var så häftigt att få uppleva denna kyrka. Det var vårt första stopp denna dag. Efter vi fotat klart där så åt vi lunch och åkte till ett fält där man har en av Skottlands kända slott i bakgrunden. Det var så fint att det fysiskt gjorde ont ibland!

Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-22Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-23Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-24Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-25Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-26Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-27Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-28Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-29Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-30Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-31Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-32Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-34Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-36Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-37Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-38Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-39Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-40

FOTODAG 2 – Glencoe
Här pratar vi ett sådant magnifikt naturspel så man nästan inte tror att det är på riktigt. Vilka vyer! Helt galet. Det här är en ganska lång sträcka där vi stannade på utvalda platser. Vägen var inte helt enkel och i min bil satt en superhjälte vid namn Lena Larsson som bokstavligen frigjorde en bil som fastnat längs med vägen som gjorde att vi inte kom förbi. I Glencoe skapades mycket magi och vi fick även nyfikna åskådare som också ville modella lite på bild. Här tappade jag faktiskt bokstavligen andan några gånger av naturens skönhet!
Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-41Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-42Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-43Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-44Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-45Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-46Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-47Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-48Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-49Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-50Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-51Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-52Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-53Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-54Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-55Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-57Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-56Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-61Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-62Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-63Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-65Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-66Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-67Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-68Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-69Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-70Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-71Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-72Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-73Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-74Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-75Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-77Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-78Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-79Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-80Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-81Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-82

Hoppas ni tyckte om! Fick ni någon favoritbild från min bildbomb? Jag vill även tacka alla underbara människor som jag hade äran att få hänga med under dessa dagar. Denna resa ihop med er kommer jag för alltid bära med mig. Det är hela gänget som syns här precis ovan. Och jag gör som Pontus i bilden nedan, en riktigt nöjd och cool min, ihop med en stor tummen upp!

Studio Lullaby - Skottland_Scotland_Photography-83

Allt gott! /Cecilia Svensson
Vill du se mer av mig och mina bilder så är du varmt välkommen att följa mig på tex instagram. Jag har två konton:
PHOTOBYCILIA – Privata bilder/Fotokonst
STUDIOLULLABY.SE – Nu hittar ni mest bebisbilder där (den session jag erbjuder i studion) men kommer komma upp mer produktbilder och även där delas det fotokonst

Leave a reply

Your email address will not be published.